përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Stupar Trifunović, Tanja

.

Stupar trifunovic tanjaTanja Stupar Trifunović, e lindur në vitin 1977 në Zadar, studioi në Fakultetin e Filologjisë në Banja Luka. Deri tani ka botuar katër vëllime me poezi, një roman dhe një vëllim me tregime, veç kësaj ajo është përfaqësuar në disa antologji. Për librat e saj ajo ka marrë disa çmime, ndër të tjera çmimin e letërsisë së Bashkimit Europian për romanin e botuar në vitin 2016, Satovi u majčinoj sobi. Disa nga veprat e tij janë përkthyer e botuar në anglisht, gjermanisht, polonisht, sllovenisht, maqedonisht, danezçe dhe frëngjisht. Tanja Stupar Trifunović është redaktore e revistës së letërsisë, artit dhe kulturës Putevi dhe punon si redaktore e kulturës në bibliotekën popullore dhe universitare të Banja Lukës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d