përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Dimova, Teodora

.

dimova teodoraTeodora Dimova, e lindur në vitin 1960 në Sofje, është një dramaturge dhe romanciere bullgare. Veprat e saj janë inskenuar si në Bullgari, ashtu edhe jashtë saj. Ajo ka qenë bursiste e Royal Court Theatre në Londër. Krahas dramave, Teodora Dimova ka botuar edhe disa romane. Ajo u bë e njohur sidomos me librin e saj të fundit Майките, për të cilin në vitin 2006 u vlerësua në Vjenë me Çmimin e Madh të Letërsisë europianolindore. Romani është ribotuar shumë herë dhe është përkthyer në disa gjuhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d