përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gekaufte Zeit. Die vertagte Krise des demokratischen Kapitalismus

Streeck, Wolfgang.

557 streeck zeitNë leksionet e famshme të Frankfurtit mbi Adornon, Wolfgang Streeck zbulon rrënjët e krizës së sotme financiare, fiskale dhe ekonomike, duke i përshkruar ato si një moment i një transformimi të gjatë neoliberalist të kapitalizmit të pasluftës. Ai analizon se si, gjatë katër dekadave, u rrit tensioni ndërmjet demokracisë dhe kapitalizmit dhe se cilat konflikte kanë dolën prej tij. Së fundi ai ndriçon ristrukturimin e sistemit të shteteve europiane dhe trajton perspektivën e rivendsojes së stabilitetit social dhe ekonomik.

Gekaufte Zeit. Die vertagte Krise des demokratischen Kapitalismus [Kohë e blerë. Kriza e shtyrë e kapitalizmit demokratik] nga Wolfgang Streeck është botuar në bullgarisht  (fragment), përkthyer nga Borjana Alexandrova dhe Stilyan Yotov me titullin Купено време. Отложената криза на демократичния капитализъм pranë botimeve KX – Critique and Humanism, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d