përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gekaufte Zeit. Die vertagte Krise des demokratischen Kapitalismus

Streeck, Wolfgang.

557 streeck zeitWolfgang Streeck zbulon në leksionet shumë të diskutuara të Adornos në Frankfurt rrënjët e krizës aktuale fiskale, financiare dhe ekonomike, të cilat ai i përshkruan si momente të transformimit të gjatë neoliberal të kapitalizmit të pasluftës. Ai analizon se si në katër dekada është rritur tensioni ndërmjet demokracisë dhe kapitalizmit dhe se cilat konflikte rezultojnë prej tyre. Së fundmi, ai ndriçon rindërtimin e sistemit europian dhe pyet për shanset e rivendosjes së stabilitetit social dhe ekonomik.

Gekaufte Zeit. Die vertagte Krise des demokratischen Kapitalismus [Kohë e blerë. Kriza e shtyrë e kapitalizmit demokratik] e Wolfgang Streeck-ut është prurë në bullgarisht  (fragment), nën përkthimin e Boryana Alexandrova-s dhe Stilian Yotov-it, me titull Купено време. Отложената криза на демократичния капитализъм pranë botimeve KX – Critique and Humanism, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d