përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Çmimi 'Fabjan Hafner' për përkthime të shkëlqyera (gjermanisht-sllovenisht)

.

530 ausschreibungInstituti Goethe në bashkëpunim me Kolokiumin Letrar të Berlinit (LCB) akordon për herë të parë çmimin 'Fabjan Hafner', i cili jepet për përkthyeset dhe përkthyesit më të mirë nga gjermanishtja në sllovenisht dhe anasjelltas. Në vitin 2017 çmimi do të jepet për një përkthim të shkëlqyer nga gjermanishtja në sllovenisht, ndërsa në vitin 2018 për një përkthim të shkëlqyer nga sllovenishtja në gjermanisht. Çmimi është emërtuar sipas përkthyesit, poetit dhe studiuesit të letësrisë, shumë të rëndësishëm për Slloveninë, Fabjan Hafner (1966–2016), dhe përfshin një bursë një mujore në Kolokiumin Letrar të Berlinit. Afati i fundit për aplikim: 30 qershor 2017.

Shpallja (gjermanisht)

Shpallja (sllovenisht)

partner projektesh

traduki partners 2014 d