përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Konec. Znova

Bauk, Dino.

553 bauk konecLuftë, dashuri dhe rock'n'roll – këto janë temat e mëdha të romanit të Dino Bauk-ut, i cili na merr vete në Lubjanën e viteve 1980 dhe 1990. Mormonia Mary dhe rrokeri Denis bien në dashuri me njëri-tjetrin. Ndërsa Mary-n e degdisin, për këtë arsye, në një provincë të Austrisë, Denisi ngatërrohet* në rrëmujën e luftrave të Ballkanit. Në këtë roman Bauk-u rrëfen historinë e një kulture në rrënim e sipër dhe të brezit të humbur të saj.

Konec. Znova e Dino Bauk-ut është botuar në gjermanisht (fragment), përkthyer nga Sebastian Walcher, me titull Ende. Abermals, pranë botimeve Hollitzer, Vjenë dhe në kroatisht (fragment), përkthyer nga Jagna Pogačnik, me titull Kraj. Iznova, pranë botimeve Hena com, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d