Shtyp

Ivanković, Željko

.

ivankovic zeljkoŽeljko Ivanković u lind në vitin 1954 në Vareš, Bosnjë-Hercegovinë. Ka studiuar në Sarajevë dhe Novi Sad dhe sot është poet, përkthyes, shkrimtar, eseist, kritik letrar dhe publicist. Ka botuar mbi pesëdhjetë libra, kryesisht vëllime me poezi, por edhe kronika udhëtimesh, përmbledhje me ese, vëllime me tregime dhe romane. Veprat e tij janë përkthyer dhe botuar në shumë gjuhë. Ivanković-i është edhe anëtar i Lidhjes së Shkrimtarëve të Kroacisë, i Lidhjes së Shkrimtarëve të Bosnjë-Hercegovinës, i P.E.N.-it kroat, i P.E.N.-it të Bosnjë-Hercegovinës dhe i Shoqatës së Gazetarëve të Bosnjë-Hercegovinës.