përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Pastorek

Hudolin, Jurij.

551 hudolin pastorekNë një fshat të vogël në Istria, nga fundi i viteve tetëdhjetë, rritet një djalë me të ëmën apatike dhe njerkun narcist, i cili e keqtrajton djalin brutalisht. Hudolini përshkruan hollësisht ndjenjat komplekse të thjeshtrit: nga njëra anë, ai e urren njerkun dhe ka frikë prej pushtetit të tij; nga ana tjetër, e adhuron. Ky është një rrëfim për dhunën brenda familjes në një shoqëri në prag të tranzicionit.

Pastorek i Jurij Hudolin-it është prurë në shqipe (fragment), nën përkthimin e Nikollë Berishajt, me titull Thjeshtri, pranë botimeve Poeteka, Tiranë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d