përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Unternehmer

Nawrat, Matthias.

543 Nawrat poduzetniciLipa është trembëdhjetë vjeçare dhe është bashkëpunëtorja e muajit në një sipërmarrje familjare të një lloji të veçantë. Së bashku me të jatin dhe të vëllanë e vogël, Berin me një krah, ajo rrëmon rrënojat industriale të luginave të Schwartzwaldit për lëndë të çmuara, tantal dhe volfram, sepse ato, thotë babai, do të na bëjnë shumë të pasur". Ai thotë: "Sot është një ditë speciale." Dhe: "Dhimbjet janë bërë për t'u duruar. Ky është ligji i sipërmarrësit." Romani kërkon vlerën dhe thelbin e punës, e familjes, e dashurisë, e marrëdhënieve ndërnjerëzore dhe rrëfen për to me mjetet e poezisë: humor, ngrohtësi dhe mençuri.

Unternehmer [Sipërmarrës] nga Matthias Nawrat është botuar në kroatisht (fragment) i përkthyer nga Helen Sinković me titull Poduzetnici pranë botimeve Mala zvona, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d