përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Nawrat, Matthias

.

nawrat matthiasMatthias Nawrat, i lindur në vitin 1979 në Oople të Polonisë, u shpërngul në moshën dhjetëvjeçare me familjen në Bamberg. Studioi biologji në Freiburg dhe Heidelberg e më pas në Institutin Zviceran të Letërsisë në Biel. Për romanin e tij debutues, Wir zwei allein (2012), u vlerësua ndër të tjera me çmimin nxitës Adelbert von Chamisso. Romani i tij Unternehmer (2014) u nominua për Çmimin Gjerman të Librit. Die vielen Tode unseres Opas Jurek (2015), romani i tretë i tij, i solli çmimin inkurajues të Çmimit të Bremenit për Letërsi si edhe Medaljen Alfred Döblin. Matthias Nawrat jeton në Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d