përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Marić, Sabine

.

maric sabineSabine Marić, e lindur në vitin 1973 në Aalen, studioi anglisht në Fakultetin Filozofik të Universitetit të Zagrebit, punoi për shumë vjet radhazi si redaktore në një shtëpi botuese dhe prej vitit 2006 punon në Zagreb si përkthyese e lirë nga gjermanishtja dhe anglishtja. Ajo është anëtare e shoqatës së përkthyeve letrarë të Kroacisë dhe ka marrë pjesë në seminarin e përkthyesve në Kolokiumin e Letërsisë në Berlin, ku në vitin 2011 fitoi bursën "Schritte" të Fondacionit "S. Fischer". Ndër përkthimet e saj nga gjermanishtja ndër të tjera numërohen vepra nga Herta Müller, Arthur Koestler, Christa Wolf, Ingeborg Bachmann, Peter Sloterdijk, Ulrich Beck, H. M. Enzensberger, Ilija Trojanow, Gerhard Schulze dhe Falk Richter.

partner projektesh

traduki partners 2014 d