përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Blushi, Ben

.

blushi benBen Blushi u lind në vitin 1969 në Tiranë. Studioi gjuhë-letërsi në qytetin e lindjes dhe ka qenë kryeredaktor i gazetës Koha Jonë. Në vitin 1999 filloi karrierën politike, gjatë së cilës ka qenë, ndër të tjera, zëvendësministër i jashtëm, prefekt i Korçës dhe ministër arsimi. Është deputet i pavarur në Kuvendin e Shqipërisë. Në vitin 2008 Blushi publikoi romanin e tij të parë, Të jetosh në ishull, i cili u bë një nga librat më të shitur në Shqipëri. Në vitin 2009 vijoi romani i dytë Otello, Arapi i Vlorës, për të cilin në vitin 2014 u vlerësua me European Union Prize for Literature dhe në vitin 2011 i treti, Shqipëria. Veprat e Blushit, të cilat merren me ngjarje historike, janë bestseller në Shqipëri dhe janë përkthyer në shumë gjuhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d