përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Šuvaka, Lavinija

.

suvaka lavinijaLavinija Šuvaka, e lindur në vitin 1972 në Shkup, studioi gjuhë-letërsi të sllavishtes jugore në Fakultetin Filologjik të Shkupit. Prej vitit 2004 deri në vitin 2012 ka punuar në Shkup si përkthyese dhe kryredaktore pranë sipërmarrjes bijë të shtëpisë botuese sllovene, Mladinska knjiga. Që atëherë punon në profesion të lirë. Lavinija Šuvaka ka jetuar në Shkup dhe Beograd. Në vitin 2013 shkoi në Australi, ku ndenji dy vjet për të thelluar njohuritë e anglishtes. Përkthen nga anglishtja, kroatishtja dhe serbishtja. Ndër përkthimet e saj letrare, ndër të tjera, bëjnë pjesë edhe dy romane të Harry Potter-it. Aktualisht ajo jeton e punon në Maqedoni.

partner projektesh

traduki partners 2014 d