përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Usoda in značaj

Benjamin, Walter.

540 benjamin usodaNjë përzgjedhje me tekste të filozofit të madh Walter Benjamin të përkthyera në sllovenisht. I përzgjedhur nga Gesammelte Schriften, botim i vitit 1991, në pjesën e parë të librit përfshihen shkrime teorike elementare, në të dytën shkrimet Moskauer Tagebuch dhe Berliner Kindheit um neunzehnhundert, ndërsa në pjesën e tretë janë fragmente që e njohin lexuesin me thelbin e krijimtarisë së Benjaminit – përvoja me botën materiale.

Usoda in značaj [Fat dhe karakter] nga Walter Benjamin është botaur pranë botimeve Beletrina, Lubjanë. Është përkthyer në sllovenisht (fragment) nga Peter Gorenšek, Milka Petrovec Fuhrmann, Aleš Šteger, Samo Tomšić dhe Tadej Troha.

partner projektesh

traduki partners 2014 d