përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

П. С.

Ristović, Ana.

548 ristovic psAna Ristović radhitet ndër poetet kryesore serbe të kohës së sotme. Kjo përzgjedhje me poezi të përkthyera në maqedonisht u ofron lexueseve dhe lexuesve mundësi për t'u njohur me veprën e saj të rëndësishme.

Përmbledhja me poezi П. С. [P.S.] nga Ana Ristović është botuar pranë botimeve Antolog, Shkup. Ato janë përzgjedhur dhe përkthyer në maqedonisht (fragment) nga Nikola Madžirov.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d