përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Prtorić, Jelena

.

prtoric jelenaJelena Prtorić studioi frëngjisht dhe italisht në Fakultetin Filozofik të Zagrebit dhe gazetari në Institutin e Shkencave Politike Science Po në Paris. Nga fundi i studimeve filloi të përkthente për botimet Fibra, ku ndërkohë janë botuar mbi dhjetë romane vizatimorë të përkthyera prej saj nga frëngjishtja dhe italishtja. Aftësitë e saj si përkthyese i zgjeroi në vitin 2010 gjatë një seminari të Shoqatës së përkthyesve letrarë të Kroacisë dhe përmes bursave të rezidencës në Francë: në Arles (2015) dhe në rajonin e Bordosë (2016). Si gazetare ajo ka publikuar shumë artikuj në kroatisht dhe në frëngjisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d