përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Gal Štromar, Maja

.

gal stromar majaMaja Gal Štromar, e lindur në vitin 1969 në Novo Mesto (Slloveni), jeton e punon si artiste e lirë në Lubjanë. Pas studimit të romanistikës në Lubjanë, kreu Shkollën ndërkombëtare të teatrit Jacques Lecoq, në Paris. Si artiste e shumanshme Maja Gal Štromar vepron si në fushat teatrit dhe filmit, ashtu edhe si shkrimtare dhe përkthyese nga frëngjishtja dhe italishtja. Ka luajtur mbi 30 role dhe ka xhiruar mbi njëzetepesë filma. Krahas shumë librave, ndër ta vëllime me poezi dhe romane, ka bërë edhe shumë shkrime për radio. Si pedagoge teatri në tekstet e saj ajo i drejtohet gjithnjë e më shumë publikut të ri. Në vitin 1991 Maja Gal Štromar u vlerësua në Slloveni si aktorja më e mirë e vitit me çmimin e teatrove Server.

Uebfaqe

partner projektesh

traduki partners 2014 d