përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Kostoska-Stanishikj, Marija

.

kostoska stanisic marijaMarija Kostoska-Stanishik u lind në vitin 1983 në Shkup (Maqedoni). Studioi gjermanishten dhe anglishten në Katedrën e Përkthimit të universitetit të atjeshëm dhe në vitin akademik 2004/2005 shkoi në Mainz si studente me bursë të DAAD-it, pranë Universitetit "Johannes Gutenberg". Prej vitit 2007 ajo punon pranë Institutit "Goethe" në Shkup (fillimisht si koordinatore projekti, ndërsa që nga viti 2015 si drejtore administrative). Nga gjermanishtja ka përkthyer deri tani, ndër të tjera, vepra nga autorë si: Franz Kafka, Thomas Bernhard, Joseph Roth dhe Ödön von Horvath.

partner projektesh

traduki partners 2014 d