përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Yotova, Reni

.

yotova reniRennie Yotova, e lindur në vitin 1968 në Sofje, studioi aty gjuhë-letërsi frënge dhe në vitin 2001 u gradua doktore shkencëash në Universitetin Paris-Nanterre. Në fillim nisi punën si asistente në Universitetin e Sofjes, "Sv. Kliment Ohridskit", ndërsa prej vitit 2002 është docente. Krahas dy publikimeve të veta, ka botuar edhe një sërë përkthimesh letrare nga frëngjishtja në bullgarisht, ndër to vepra nga Albert Camus, Jean-Paul Sartre, Jacques Ellul, Michel Layaz, Christine Burkhard, Fabrice Lardreau, Tzvetelina Dobreva, Rouja Lazarova, Michel Tremblay, Gérard de Nerval dhe Ágota Kristóf.

partner projektesh

traduki partners 2014 d