përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Tihinova-Jovanović, Asya

.

tihinova jovanovic asyaAsya Tihinova-Jovanović, e lindur në Sofie, studioi filologji sllave dhe punoi 25 vjet radhazi si përkthyese dhe redaktore në redaksinë e bullgarishtes së Radio Jugoslavije në Beograd. Në të njëjtën kohë ka punuar edhe si gazetare, përkthyese dhe moderatore për programin televiziv në bullgarisht të RT Beograd. Ajo përkthen prozë, teatro, filma dhe serialë televizivë nga serbishtja, kroatishtja dhe bosnjishtja në bullgarisht dhe anasjelltas. Ndër përkthimet e saj numërohen ndër të tjera vepra nga Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Branislav Nušić, David Albahari, Milorad Pavić, Borislav Pekić, Vladimir Pištalo, Vida Ognjenović, Sanja Domazet, Momo Kapor, Mihajlo Pantić, Emira Kusturica, Uglješa Šajtinac, Ivana Sajko dhe Filip David.

partner projektesh

traduki partners 2014 d