përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Un Juif pour l‘exemple

Chessex, Jacques.

534 chessexNjë roman që bazohet në një ndodhi të vërtetë. Është pranvera e vitit 1942, Europa gjendet në pikun e Luftës II Botërore. Në Payerne, një fshat në Zvicër, përreth automekanikut Fernand Ischi dhe predikuesit Lugrin formohet një grup nazistësh. Për t'i bërë një dhuratë për ditëlindje idhullit të tyre, Adolf Hitler, ata kërkojnë një kurban, një hebre, dhe vrasin mizorisht tregtarin e kafshëve nga Berna, Arthur Bloch.

Un juif pour l’exemple (Një çifut si kurban) nga Jacques Chessex është botuar në bullgarisht (fragment) përkthyer nga Todorka Mineva me titull Един евреин за назидание pranë botimeve SONM, Sofie.

partner projektesh

traduki partners 2014 d