përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Chessex, Jacques

.

chessex jacquesJacques Chessex, i lindur në vitin 1934 në Payerne (Zvicër), studioi shkencat filozofike në Lozanë. Radhitet ndër shkrimtarët më të njohur të sotëm të gjuhës frënge. Për veprat e tij është nderuar me disa çmime. Në vitin 1973 për librin L’Ogre u vlerësua me Prix Goncourt. Jacques Chessex ka publikuar mbi 80 libra, ndër ta romane, poezi, ese dhe libra për fëmijë. Vdiq më 9 tetor 2009 gjatë një aktiviteti në Yverdon-les-Bains në Zvicër.

partner projektesh

traduki partners 2014 d