përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Gojer, Gradimir

.

gojer gradimirGradimir Gojer, i lindur në vitin 1951 në Mostar, studioi letërsi të krahasuar dhe shkenca teatrore në Sarajevë. Radhitet ndër regjisorët më të rëndësishëm për teatër të Bosnjë-Hercegovinës. Është bërë i njohur si nga veprimtaria e tij si shkrimtar ashtu edhe nga postet drejtuese në teatër dhe politikë. Vepra e tij përfshin literaturë shkencore mbi teatrin, vëllime me poezi, publicistikë, ese dhe kritika letrare. Shkrimet e tij janë përkthyer e botuar në maqedonisht, anglisht, norvegjisht, polonisht dhe rumanisht. Për angazhimin e tij në fushën e kulturës, sidomos në teatër, ai është shpërblyer me shumë çmime..

partner projektesh

traduki partners 2014 d