përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Kunert, Günter

.

kunert guenterGünter Kunert u lind në vitin 1929 në Berlin dhe është një ndër autorët më të lexuar të brezit të tij. Është laureuar me shumë çmime për veprat e tij, ku numërohen poezi, tregime, ese, kronika udhëtimesh, libra për fëmijë dhe një roman. Në vitet 1960 iu shtuan konfliktet me organet zyrtare të RDGJ-së, ndërsa në Gjermaninë Perëndimore interesi për veprat e tij sa vinte e rritej. Falë reputacionit ndërkombëtar i lejohej të dilte nga vendi. Kështu, shkoi si profesor i ftuar në Austin (Texas) dhe si bursist rezidence në Warwick të Anglisë. Në vitin 1979, një vizë disavjeçare i mundësoi shpërnguljen në Republikën Federale të Gjermanisë. Që atëherë jeton si shkrimtar i lirë në Kaisborstel pranë Itzehoe.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d