përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Über das Meer. Mit Syrern auf der Flucht nach Europa

Bauer, Wolfgang.

521 bauer syrerReporteri i gazetës die Zeit, Wolfgang Bauer, u bashkohet refugjatëve sirianë në rrugëtimin e tyre. Në vendstrehimet e tyre në Egjipt, në anije, nëpër rrugët e Europës. Ai skicon fatet që fshihen pas shifrave abstrakte dhe rrethanat dramatike të arratisjes. Një dokument autentik dhe njëherazi një apel i fuqishëm për një politikë humanitare ndaj refugjatëve.

Über das Meer: Mit Syrern auf der Flucht nach Europa [Përtej detit: Me sirianët në rrugëtimin e tyre për në Europë] i Wolfgang Bauer-it është botuar në kroatisht (fragment), përkthyer nga Nenad Popović, me titull Preko mora. Sirijci bježe u Europu, pranë shtëpisë botuese Sandorf, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d