përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Čovek zeva posle rata

Marković, Tomislav.

528 markovic covekMe artileri të rëndë ironike dhe humor gjysmëautomatik, Markovići përshkruan në poezinë e tij tranzicionin e shoqërisë serbe nga gjendja e luftës në gjendjen e përgënjeshtrimit.

Čovek zeva posle rata [Pas luftës vjen mërzia] i Tomislav Marković-it është botuar në sllovenisht (fragment), përkthyer nga Jurij Hudolin, me titull Nepotrebne izbrisati pranë shtëpisë botuese Apokalipsa, Lubjanë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d