përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Beograd: Mbrëmje me referat nga Jasmina Lukić

.

509 lukic jasminaRreth temës "Ëngjëll i harresës dhe burim i dijes feministe – për domethënien e margjinales në tekstet e Dubravka Ugrešićit", më 16 dhjetor, në Beograd, mbajti një referat Jasmina Lukić. Ajo është profesore për Gender Studies në Central European University në Budapest. Aktiviteti u zhvillua në kuadër të ciklit me kumtesa "Mbi harresën dhe të harruarit" që realizohet nga organizata Radniča komuna LINKS dhe mbështetet financiarisht nga TRADUKI.

Nëpërmjet një skene periferike nga romani, Muzej bezuvjetne predaje, Jasmina Lukić bëri të qartë pozitën e Ugrešićit mbas vitit 1991 si autore: pozitën e një dëshmitareje, që refuzon të harrojë. Si mund të jesh dëshmitare kur harresa është bërë strategjia e preferuar për sjelljen sociale?

partner projektesh

traduki partners 2014 d