përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Die Lyrik der Romandie

Jaccottet, Philippe.

526 jaccottet romandska poezijaNë këtë antologji, poeti më i famshëm i Zvicrës frankofone, Philippe Jaccottet, na prezanton një përzgjedhje të tij me poezitë më të rëndësishme të Zvicrës Perëndimore të shekullit XX. Ajo përmban vepra të autorëve si Charles Ferdinand Ramuz, Blaise Cendrars, Nicolas Bouvier, Frédéric Wandelère dhe José-Flore Tappy. Këtë antologji Jaccottet e plotëson me një parathënie të thukët mbi autorët dhe një pasthënie.

Diepoezi romanidie, përgatitur nga Philippe Jaccottet, është botuar në serbisht (fragment), përkthyer nga Dejan Ilić, me titull Романдска поезија, pranë botimeve Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani", Kraljevë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d