përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kehlmann, Daniel

.

kehlmann danielDaniel Kehlmann u lind në vitin 1975 në Mynih dhe jeton në Berlin. Vepra e tij është laureuar ndër të tjera me çmimin e letërsisë të Fondacionit Konrad Adenauer, Çmimin e Letërisë së gazetës "Die WELT", çmimin Per Olov Enquist, çmimin "Kleist" dhe çmimin "Thomas Mann". Romani i tij "Die Vermessung der Welt" (Matja e botës), i cili është përkthyer në mbi 40 gjuhë dhe është bërë film nga Detlev Buck, është një nga romanet më të suksesshme në Gjermaninë e pasluftës. Daniel Kehlmann-i është anëtar i Akademisë së Shkencave dhe Letërsisë, Mainz, edhe i Akademisë Gjermane të Gjuhës dhe Poezinë.

Uebsajti

partner projektesh

traduki partners 2014 d