përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Babić, Bojan

.

babic bojanBojan Babić u lind në vitin 1977 dhe studioi letërsi në Fakultetin e Filologjisë në Beograd. Ka publikuar ndër të tjera vëllime me tregime, romane, si edhe artikuj të shumtë brenda dhe jashtë Serbisë. Për romanin Devojčice, budite dobre u shpërblye në vitin 2011 me një bursë të fondit "Borislav Pekić". Romani tjetër i tij me titull Ilegalni Parnas ishte finalist i çmimit NIN dhe i çmimit të mirënjohur "Meša-Selimović". Tregimet e tij janë përkthyer në shqip, suedisht, anglisht, gjermanisht, islandisht dhe hungarisht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d