përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Nevarne svečanosti

Uroševic, Vlada.

517 Urosevic nevarne svecanostiKy vëllim përfshin një përzgjedhje me poezi dhe prozë të shkurtër të shkrimtarit dhe poetit të madh maqedonas, Vlada Urošević. Ato i përzgjodhi vetë autori në bashkëpunim me përkthyesen.

Nevarne svečanosti [Kremtime të rrezikshme] të Vlada Urošević-it është botuar nga shtëpia botuese Beletrina, Lubjanë. Nga maqedonishtja e përktheu në sllovenisht (fragment) Namita Subiotto.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d