përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Tulić, Tea

.

tulic teaTea Tulić u lind në vitin 1978 në Rjekë, është kryetare e shoqatës "Katapult", për të cilën ajo organizon aktivitete letrare që nga viti 2008, si edhe koordinatore e programit "Molekula". Ka marrë pjesë nëpër kurse për artin e të shkruarit, që organizojnë autore Daša Drndić dhe Ivana Sajko, si edhe shkruan letërsi artistike. Proza e shkurtër e saj është botuar në revistat letrare Ulaznica, Zarez, Knjigomat dhe Slijepi putnik. Në vitin 2010 u laureua me çmimin Prozak, që jepet nga revista Zarez dhe botimet Algoritam për dorëshkrimin më të mirë në prozë. Pjesë e çmimit ishte botimi i romanit të saj debutues Kosa posvuda. Gazeta e përditshme Vjesnik e futi romanin në pesëshen finaliste të konkursit për librin më të mirë artistik të vitit 2011. Libri hyri edhe te finalistët e çmimit të rëndësishëm të letërsisë së gazetës "Jutarnji list".

partner projektesh

traduki partners 2014 d