përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Zdraveski, Gjoko

.

zdraveski gjokoGjoko Zdraveski u lind në vitin 1985 në Shkup, ka studiuar Filologji dhe ka qenë pedagog dhe lektor për maqedonisht në Nish. Shkruan poezi, prozë të shkurtër dhe ese. Ka publikuar ndër të tjera tre vëllime me poezi si edhe përkthime letërsie nga bosnjishtja/kroatishtja/serbishtja në maqedonisht. Poezitë e tij janë përkthyer në disa gjuhë europiane. Gjoko Zdraveski është redaktor i revistës elektronike Reper dhe redaktor poezie i revistës letrare Blesok. Nga kroatishtja ai ka përkthyer romanin Kosa posvuda të Tea Tulić-it.

partner projektesh

traduki partners 2014 d