përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Keber, Anja

.

keber anjaAnja Keber u lind në vitin 1983 në Lubjanë, studioi aty gjuhë-letërsi frënge dhe histori arti. Ka marrë pjesë në disa seminare për linguistikë kulturore në Francë dhe ka ndenjur për një vit në Bruksel për të studiuar gjuhësi në kuadër të programit Erasmus. Që nga viti 2011 përkthen drama për festivalin ndërkombëtar "Mladi levi", i cili organizohet nga Bunker-i. Që nga viti 2013 përkthen edhe vepra letrare nga frëngjishtja dhe anglishtja. Në fokus të punës së saj janë libra për fëmijë dhe të rinj (Jean de Brunhoff, Germano Zullo), me qëllim që t'u ofrojë lexuesve të rinj vepra të cilësisë së lartë të shkrimtarëve francezë dhe zviceranë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d