përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Suceavă, Bogdan

.

suceava bogdanBogdan Suceavă u lind në vitin 1969 në Curtea de Argeș (Rumani), studioi në Bukuresht dhe mbrojti doktoratën për matematikë në Michigan State University. Është autor i dy vëllimeve me tregime dhe i disa romaneve. Shkrimet e tij janë përkthyer dhe botuar në shumë antologji dhe revista në gjuhën angleze. Në vitin 2011 u botua në anglisht, i përkthyer nga Alistair Ian Blyth, romani i tij me titull Venea din timpul diez pranë Northwestern University Press. Suceavă punon si profesor matematike në California State University në Fullerton.

partner projektesh

traduki partners 2014 d