përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Mustar, Aleš

.

mustar alesAleš Mustar u lind në vitin 1968 në Lubjanë (Slloveni), është poet dhe përkthyes letërsie me profesion të lirë. Ka studiuar gjuhë-letërsi angleze në Universitetin e Lubjanës, ndërsa doktoratën e dhe mbrojtur në Universitetin e Bukureshtit në degën e letërsisë rumune. Aleš Mustar përkthen letërsi nga rumanishtja dhe maqedonishtja në sllovenisht, deri tani ka përkthyer mbi 25 vepra. Vëllimi poetik (U)sodno tolmačenje është botuar në anglisht dhe maqedonisht. Veç punës së tij si përkthyes dhe poet, ai shkruan edhe tekste mbi teatrin alternativ.

partner projektesh

traduki partners 2014 d