përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Skubic, Andrej E.

.

skubic andrejAndrej E. Skubic u lind në vitin 1967 në Lubjanë, studioi slovenistikë dhe anglistikë dhe kreu doktoratën me temë "Sociolekte në botën e veprave gjuhësore dhe letrare". Ka botuar romanet Grenki med (1999), Fužinski bluz (2001), Popkorn (2006), Lahko (2009), Koliko si moja (2011) dhe Samo pridi domov (2014), vëllimet me tregime (2004) si edhe monografi shkencore Obrazi jezika (2005). Andrej E. Skubic është laureat i çmimeve "Župančič" dhe "Kresnik" që jepen për veprat letrare më të mira të Sllovenisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d