përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Apostoloff

Lewitscharoff, Sibylle.

501 lewitscharoff apostolovDy motra që janë në udhëtim në Bullgarinë e sotme. Në gjysmën e parë të udhëtimit të tyre ato janë pjesë e një karvani pompoz limuzinash që transporton në vendlindje kufomat e 19 mërgimtarëve bullgarë – të shpërngulur në vitet dyzetë nga Sofja në Shtutgart, - ndër të cilët është edhe kufoma e babait të tyre të vdekur paradokohe dhe para kohe. Në pjesën e dytë ato janë turiste dhe kanë pajtuar si shofer të duruarin Rumen Apostoloff. Ky ka dëshirë t'u tregojë atyre thesaret e vendit të vet, por përpjekjet ndërmjetësuese të tij mes Sofjes dhe Shtutgartit nuk ngjallin shumë interes te dy motrat. Dy motra, një shofer: Udhëtimi i tyre nëpër Bullgari kthehet në një larje hesapesh humorzezë me të atin dhe atdheun e tij. Për romanin Apostoloff Sibylle Lewitscharoff fitoi në vitin 2009 çmimin e Panairit të Librit në Lajpcig.

Apostoloff nga Sibylle Lewitscharoff është botuar në përkthimin rumanisht (fragment) nga Alexandru Al. Șahighian me titull Apostolov pranë Cartier, Bukuresht.

partner projektesh

traduki partners 2014 d