përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lewitscharoff, Sibylle

.

lewitscharoff sibylleSibylle Lewitscharoff, u lind në vitin 1954 në Shtutgart, ka studiuar shkenca fetare në Berlin, ku jeton sot pas qëndrimesh të gjata në Buenos Aires dhe Paris. Pas studimeve punoi në krye si llogaritare në një agjenci reklamash. Ka bërë dokumentarë radiofonikë, radiodrama dhe ka publikuar shumë ese. Me librin Pong fitoi në vitin 1998 çmimin 'Ingeborg Bachmann'. Vijuan romanet Der Höfliche Harald (1999), Montgomery (2003) dhe Consummatus (2006). Me romanin Apostoloff fitoi në vitni 2009 çmimin e Panairit të Librit në Lajpcig, me Blumenberg (2011) ishte në listën e shkurtër të nominimeve për Çmimin Gjerman të Librit dhe në vitin 2013 u shpërblye me Çmimin 'Georg Büchner'. Sibylle Lewitscharoff është anëtare e Akademisë Gjermane për Gjuhën dhe Poezinë si edhe e Akademisë së Arteve në Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d