përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Die Frau, die ihren Mann auf dem Flohmarkt verkaufte

Schami, Rafik.

503 shami frauNë këtë libër shumë personal Rafik Schami rrëfen sesi u bë ai një nga tregimtarët më të pëlqyer në Gjermani. Ai flet për fëmijërinë e tij në Damask, ku ende kishte përrallëtarë që endin rrëfenjat e tyre nëpër kafene, skicon plot dashuri një portret të gjyshit të tij dhe përsiatet sesi kanë ardhur përrallat në këtë botë. Në këtë libër, dhe kjo e bën atë aq grishës, Schami kuvendon me lexuesin – dhe ne e dëgjojmë pa frymë.

Die Frau, die ihren Mann auf dem Flohmarkt verkaufte [Gruaja që e shiti të shoqin në pazar] nga Rafik Schami është botuar në përkthimin bullgarisht (fragment) nga Darja Haralanova me titull Жената, която продаде мъжа си на битака, или как станах разказвач pranë botimeve Aquarius, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d