përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Stamboliev, Ognian

.

stamboliev ognianOgnian Stamboliev u lind në vitin 1947 në Ruse (Bullgari), studioi në Sofje (bullgarisht dhe italisht – frëngjisht dhe rumanisht) dhe në Bukuresht (rumanisht). Prej vitit 1980 është anëtar i Shoqatës së Përkthyesve bullgarë dhe prej vitit 2012 anëtar i qendrës bullgare P.E.N. Ognian Stamboliev ka përkthyer mbi 40 libra, ndër ta një numër të madh veprash nga autorë me emër dhe për punën e tij është shpërblyer me shumë çmime.

partner projektesh

traduki partners 2014 d