përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Dihle, Albrecht

.

dihle albrechtAlbrecht Dihle u lind në vitin 1923 në Kasel, studioi filologji klasike në Gëtingen dhe Frajburg. Që nga viti 1958 e më pas ka qenë profesor në Köln deri në vitin 1974, kur kaloi te Universiteti i Hajdelbergut. Si pedagog i ftuar ka dhënë mësim në Cambridge, Harvard, Stanford dhe Princeton. Ka botuar shumë studime të rëndësishme shkencore dhe njehet ndër filologët klasikë më të rëndësishëm gjermanë të brezit të tij.

partner projektesh

traduki partners 2014 d