përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Sterian, Jean Lorin

.

sterian jean lorinJean-Lorin Sterian, lindur në vitin 1975 në Constanta (Rumani), është shkrimtar, regjisor filmash të shkurtër e dokumentarë, artist dhe performues. Në vitin 2008 atij iu dha Çmimi i Teatrit DramAcum. Në të njëjtin vit ai hapi në shtëpinë e tij "lorgean theatre" ­– teatri i parë në një banesë në Rumani që u shndërrua në një hapësirë të hapur për aktorë dhe koreografë dhe në një vend të rëndësishëm për skenën kulturore alternative në Bukuresht. Si performues ai veproi në projekte për Biennalen e Venecies, ku shfaqi edhe projektin e vetë artistik The parasite socks project. Prej vitit 2014 ai menaxhon festivalin e artit HomeFest që zhvillohet nëpër shtëpi e banesa.

partner projektesh

traduki partners 2014 d