përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Sinanović, Muanis

.

sinanovic muanisMuanis Sinanović u lind në vitin 1989 në Novo Mesto (Slloveni). Jeton dhe punon në Celje dhe Lubjanë. Ka studiuar gjuhësi të përgjithshme dhe filozofi në Fakultetin e Filozofisë në Lubjanë. Në vitin 2011 botoi vëllimin e tij të parë me poezi Štafeta okoli mestne smreke, për të cilin u vlerësua me çmimin e Shoqatës së Shkrimtarëve të Sllovenisë për debutimin më të mirë të vitit. Vijuan dy vëllime të tjera me poezi: Pesmi (2014) dhe Dvovid (2016). Prej vitit 2013 Muanis Sinanović shkruan për Radio Študent kritika për vepra letrare, filozofike dhe teorike, si edhe ese dhe analiza shoqërore. Ai është redaktor i revistës letrare I.D.I.O.T. dhe i serisë humaniste "Nova znamenja" të botimeve "Litera".

partner projektesh

traduki partners 2014 d