përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Grozdev, Georgi

.

grozdev georgiGeorgi Grozdev, i lindur në vitin 1957 në Muglen (Burgas, Bullgari), studioi gazetari në Universitetin e Sofjes. Në vitin 1991 themeloi botimet "Balkani". Arriti të bëhej i njohur me prozë dhe sidomos romanin плячка (2004), i cili në Bullgari është shtypur disa herë, ndërsa është botuar i përkthyer në gjermanisht, serbisht maqedonisht, frëngjisht, kroatisht, greqisht, sllovenisht, armenisht, anglisht dhe rumanisht. Në vitin 2002 u shpërblye me çmimin për tregime "Elin Pelin".

partner projektesh

traduki partners 2014 d