përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Petrowskaja, Katja

.

petrowskaja katjaKatja Petrowskaja u lind në vitin 1970 në Kiev, studioi letërsi në Tartu (Estoni) dhe në vitin 1998 kreu doktoratën në Moskë. Prej vitit 1999 jeton në Berlin. Në vitin 2014 u botua vepra e saj e parë, e cila është laureuar me disa çmime, Vielleicht Esther. Për punën e saj ka marrë shumë çmime, ndër të tjera, 'Premio Strega Europeo 2015', Çmimin 'Schubart' për letërsi, të qytetit Aalen 2015, Çmimin 'Ernst Toller' 2015, çmimin 'aspekte' për letërsi në vitin 2014 dhe Çmimin Ingeborg Bachmann, 2013. Në vitin 2014 ajo u nominua për Çmimin e Panairit të Librit në Lajpcig.

partner projektesh

traduki partners 2014 d