përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Zlati zob

Golob, Tadej.

511 golob zlatni zubTomažit dhe Peterit u pëlqen adrenalina e rrezikut të alpinizmit. Kulmi për ta do të ishte të shkonin në Himalajë. Por pa të holla …? Papritur njihen me Frankon dhe gjyshi i tij u kallëzon për një thesar ari, të cilin e ka fshehur para shumë vjetësh në një shpellë mali. Por hyrja e mëparshme tani është bllokuar nga një tërmet. Ari do të ishte financimi i përsosur i ëndrrës së tyre, për Tomažin dhe Peterin kjo është mëse e qartë. Por për ta gjetur thesarin ata duhet t'i ngjiten shpatit të veriut që është shumë i thepët. Tok me Frankon gjejnë një shteg mes gërxheve. Por ata nuk janë të vetmit që janë në dijeni për arin dhe me tipat e zymtë që ia kanë vënë syrin arit nuk bëhet shaka.

Zlati zob nga Tadej Golob është botuar në përkthimin kroatisht (fragment) të Anita Peti-Stantić me titull Zlatni zub pranë shtëpisë botuese Algoritam, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d