përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Golob, Tadej

.

golob tadejTadej Golob , i lindur në Slloveni në vitin 1967, u rrit në qytetin e vogël Lenart dhe në të ri luante për Klubin e Futbollit Maribor. Sot jeton në Lubjanë dhe punon si gazetar për televizionin slloven dhe revista të ndryshme. Si student filloi të merrej me alpinizëm dhe ndërkohë ka ngjitur dy maja dymijëshe: Dhaulagirin dhe Everestin, si edhe male me lartësi nga më të ndryshmet. Ka botuar një libër për zbritjen e parë skiatore prej Everestit dhe dy jetëshkrime: për basketbollistin Peter Vilfan dhe për muzikantin Zoran Predin. Romani i tij i parë Svinjske nogice u shpërblye me çmimin më të rëndësishëm letrar të Sllovenisë, 'Kresnik'. Në vitin 2011 ai botoi romanin e rinisë, Zlati zob.

 

partner projektesh

traduki partners 2014 d