Shtyp

Matković, Dijana

.

matkovic dijanaDijana Matković, shkrimtare, kritike letërsie, gazetare dhe përkthyese, u lind në vitin 1984 në Novo Mesto, Slloveni. Ka qenë editorja e  parë e portalit Airbeletrina dhe ka shkruar për gazeta dhe revista si Delo, Dnevnik, Le Monde Diplomatique dhe Playboy.  Në vitin  2013 themeloi portalin kritik Državljanska Odgovornost dhe botoi veprën e parë letrare V imenu očeta [Në emër të atit].