përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Banović, Ksenija

.

banovic ksenijaKsenija Banović  u lind në vitin 1975 në Travnik, studioi kroatistikë në Zagreb dhe u specializua pranë Universitetit të Sofjes për gjuhë-letërsi bullgare. Në vitin 2008 ka punuar si koordinatore për klubin e letërsisë Booksa për prezantimin e dhjetë shkrimtarëve të rinj bullgarë. Është bashkautore e ekspozitës 'Gjuha e shenjtë e bashkatdhetarëve të mi: Paralele kroatisht-bullgarisht' të prezantuar në Bibliotekën Kombëtare dhe Universitare të Zagrebit. Ndër përkthimet e saj renditen vepra nga Georgi Gospodinov, Alek Popov, Vladimir Zarev, Vera Mutafçieva dhe Zachary Karabashliev. Në vitin 2016 ajo u shpërblye me çmimi letrar 'Pero' të Qendrës Kombëtare të Librit Bullgar për kategorinë 'Përkthim'.

partner projektesh

traduki partners 2014 d